Translate

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τύποι Δέρματος!!!

Καλό είναι πριν προβούμε στην αγορά οποιουδήποτε καλλυντικού προϊόντος, είτε αυτό είναι για το σώμα είτε είναι για το πρόσωπο, να γνωρίζουμε τον τύπο του δέρματός μας. Πολλοί δεν γνωρίζουν τον τύπο του δέρματος τους με αποτέλεσμα κρέμες που δεν είναι για το πρόσωπο/σώμα τους να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουν. Παρακάτω, θα γίνει μια σύντομη αναφορά στους τύπους δέρματος και στα χαρακτηριστικά αυτών ώστε να αποφεύγονται τα οποιαδήποτε προβλήματα.


ΑΚΝΕΪΚΟ ΔΕΡΜΑ
Το ακνεϊκό δέρμα παρουσιάζεται συνήθως σε νεαρά άτομα. Γίνεται λόγος για ένα πρόσωπο με λιπαρότητα που πάνω εκεί υπάρχει ακμή. Τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ένα ακνεϊκό πρόσωπο είναι η λιπαρότητα και διάφορες βλάβες.


ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ
Χαρακτηρίζεται από δραστική μείωση της υγρασίας της επιδερμίδας κάτω από το 10% . το πρόβλημα που εμφανίζει είναι η συσσώρευση των νεκρών κερατινοκυττάρων.


ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
χαρακτηρίζεται από κανονικούς πόρους (ούτε μικροί ούτε μεγάλοι). Φαγέσωρες και βλατίδες σπάνια παρουσιάζονται στο κανονικό δέρμα και αυτό συμβαίνει μονό στην έμμηνο ρύση. Το κανονικό δέρμα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ή τουλάχιστον από την σπάνια εμφάνιση προβλημάτων.


ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ 
Χαρακτηρίζεται από μεγάλους πόρους και φυσικά από έντονη λιπαρότητα. Εμφανίζει συχνά διάφορες βλάβες, όπως είναι φαγέσωρες, φλύκταινες και όψη που μοιάζει βρώμικη.


ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ
Χαρακτηρίζεται από δύο περιοχές με χαρακτηριστικά δύο διαφορετικών τύπων δέρματος. Η γνωστή περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) παρουσιάζει λιπαρότητα και στο υπόλοιπο πρόσωπο συνήθως παρατηρείται ένα κανονικό ή ξηρό δέρμα.


ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ
Χαρακτηρίζεται από ανύπαρκτους πόρους και ελάχιστο ή καθόλου σμήγμα. Είναι σαφώς αφυδατωμένο και ευαίσθητο. Πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει είναι ευρυαγγείες (που οφείλονται στην ευαισθησία που παρουσιάζει το δέρμα) και έλλειψη σμήγματος (που έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση).


ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ
Από τον τιτλο καταλαβαινει κανεις ότι γινεται λογος για ένα δερμα μεγαλης ηλικιας. Το δέρμα μας με την πάροδο της ηλικίας  αρχίζει να εμφανίζει χρωματικές αλλαγές, υγρασία, ρυτίδες και χαλάρωση.



Η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωρεί συνεχώς κάτι που σημαίνει ότι ένα μηχάνημα που μας δίνει κατευθείαν τον τύπο του δέρματος είναι αν μη τι άλλο κάτι πολύ βοηθητικό. Ονομάζεται  ΛΑΜΠΑ ΤΟΥ ΓΟΥΝΤ . χρησιμοποιείται από την/τον αισθητικό για την εξέταση του δέρματος, για την ανάλυση δερματικών παθήσεων και για τον καθορισμό του τύπου δέρματος. Σε κάθε τύπο δέρματος δείχνει και διαφορετικό χρώμα. Για παράδειγμα, στο αφυδατωμένο δέρμα η ένδειξη της λάμπας του Γουντ είναι ένα ανοικτό βιολετί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.